Αφαίρεση του σταυρού από τη σημαία;

Πρωταπριλιάτικο αστείο ομολογεί το zoomnews.gr ότι ήταν τελικά  η είδηση που είχε δημοσιεύσει  στη 1 Απριλίου 2010 περί σχεδίου Δρούτσα για την αλλαγή της σημαίας.

Το εν λόγω «ενημερωτικό» ιστολόγιο σε μεταγενέστερη δημοσίευση με τίτλο «Πρωταπριλιάτικο στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της ελληνικής σημαίας» αναφέρει:

«Πολλοί αναγνώστες μας, μας έστειλαν θερμά συγχαρητήρια για το «πρωταπριλιάτικο» άρθρο μας με τίτλο: « Στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας!»  Επειδή ορισμένοι αναγνώστες μας, οι οποίοι προφανώς διάβασαν το άρθρο μεταγενέστερα, αμφιβάλλουν αν είναι πράγματι πρωταπριλιάτικο ψέμα, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι είναι και να τους υποσχεθούμε ότι του χρόνου την πρωταπριλιά τους επιφυλάσσουμε άλλα ακόμα «ψευδέστερα»!»

Η άποψη μας …

 • Τέτοιου είδους «αστεία» με την ελληνική σημαία είναι άτοπα και επικίνδυνα. Καλύτερα να μην γίνονται. Το μόνο που καταφέρνουν είναι η χωρίς λόγο αναστάτωση της ελληνικής κοινής γνώμης.
 • Η ζημιά πάντως έγινε. Πολλά ιστολόγια αναπαρήγαγαν την «είδηση» και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρξε διάψευση.
 • Προβληματιζόμαστε για το κατά πόσο μπορεί να υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από τέτοια κίνηση: Μήπως υποκρύπτεται μία όχι και τόσο αθώα δοκιμή των αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας;
 • Μήπως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι γενικότερα διασπείρουν τέτοια πράγματα εσκεμμένα προκειμένου να εξοικειωθούμε και να είναι μετά δυνατό να τα δεχτούμε πιο εύκολα;
 • Επίσης, ας σημειωθεί ότι μία τέτοια κίνηση πλήττει την αξιοπιστία των ιστολογίων που καλόπιστα αναπαρήγαγαν την «είδηση» αυτή ως αληθινή. Αυτό σίγουρα αποτελεί μάθημα τόσο για εκείνους που δεν προσέχουν τη γράφουν, όσο και για εκείνους που δεν προσέχουν τι αναπαράγουν.
 • Εκτός των άλλων όμως, στις ταραγμένες εποχές που ζούμε σήμερα, ίσως να μην είναι υπερβολή να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ενδεχόμενο η υποτίμηση της αξιοπιστίας κάποιων ιστολογίων να είναι και αυτή προμελετημένη …

Παραθέτουμε απόσπασμα από το «αστείο»:

«Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει πρωταπριλιάτικα σε γνώση του http://www.zoomnews.gr , το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο …

Η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα στο εσωτερικό της χώρας με διακριτική εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά και με διεθνή κέντρα στις Βρυξέλλες, Λονδίνο και Βερολίνο. Από ελληνικής πλευράς οι μόνοι που είναι πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενα είναι, εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος φέρεται και ως εμπνευστής του όλου σχεδίου. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει καν ενημερωθεί αλλά ο ρόλος του στην υλοποίηση αναμένεται να είναι καθοριστικός και λόγω του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται αλλά και λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων του με την εκκλησία.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δημήτρη Δρούτσα τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον “διάλογο των πολιτισμών” και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε. ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους σημαίες.»

[Το πλήρες «αστείο»

]

 

Advertisements
This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αφαίρεση του σταυρού από τη σημαία;

 1. Ο/Η Anonymous λέει:

  Αγαπητή ΝΠ, μην μου πεις οτι ενημερώνεσαι από το zoomnews !!!

 2. Ο/Η Νέα Πρωΐα λέει:

  Μέχρι προχθές το zoomnews μας ήταν εντελώς άγνωστο.Το "ανακαλύψαμε" κατά την έρευνα μας για το θέμα του υποτιθέμενου σχεδίου αλλαγής της ελληνικής σημαίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s