Οι εκδήλωσεις σεβασμού των φιλειρηνικών κατακτητών προς τους ατίθασους ραγιάδες συνεχίζονται…

Και ενώ στην Ελλάδα, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής μας Τράπεζας, ο ΣΚΑΙ μεριμνά για την προώθηση του δόγματος περί «Νέου Πατριωτισμού» του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ωραιοποιώντας τα δεινά της Τουρκοκρατίας και δαιμονοποιώντας τις αντιδράσεις επιβίωσης των προγόνων μας, η εφημερίδα Σημερινή (7/2/11) μας προσγειώνει στην πραγματικότητα υπενθυμίζοντας ότι οι Γείτονες από τη δική τους πλευρά παραμένουν πιστοί στα παραδοσιακά τους δόγματα. Διαβάζουμε λοιπόν:

Της Ντίας Χαιλή

Την πλήρη απαγόρευση τέλεσης εσπερινών, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, στις εκκλησίες της κατεχόμενης Καρπασίας επέβαλαν οι κατοχικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

«Οι νέοι περιορισμοί στις θρησκευτικές ελευθερίες των σκλαβωμένων Ελλήνων έρχονται να επιβαρύνουν το κλίμα τρομοκρατίας και απόγνωσης που δημιουργήθηκε με τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο», προστίθεται.

Για να επιτρέψουν την τέλεση εσπερινού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι Τούρκοι απαιτούν να εξασφαλιστεί ‘άδεια’ από το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους για την οποία προνοούνται χρονοβόρες και ταπεινωτικές διαδικασίες».

«Οι ενδιαφερόμενοι εγκλωβισμένοι πρέπει να παρουσιάζονται και στον ‘έπαρχο’ Τρικώμου για υποβολή αίτησης», προστίθεται ακόμα.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας αναφέρει ότι «απογραφή των όσων Ελλήνων της μαρτυρικής Καρπασίας απέμειναν διενεργούν οι Τούρκοι κατακτητές με σαφή στόχο να αλλοιώσουν στοιχεία ως προς την ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας, την οποία επιδιώκουν να μεταβιβάσουν παρανόμως σε νέες οικογένειες εποίκων».

«Ταυτόχρονη και παράλληλη είναι η προσπάθεια πειθαναγκασμού των Καρπασιτών να αποδεχθούν αλλαγή των επωνύμων τους, ώστε να διευκολυνθούν στην ‘αμφισβήτηση’ των τίτλων ιδιοκτησίας που κατέχουν».

Οι Τούρκοι «απογραφείς» επιχειρούν να υφαρπάσουν τις υπογραφές των ιδιοκτητών με αλλαγμένα τα επίθετά τους, προστίθεται στην ανακοίνωση, και αναφέρεται ότι «ιδιαιτέρως επίμονη είναι η προτροπή τους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι εγκλωβισμένοι μας στην ‘απλοποίηση’ των ονομάτων τους με διαγραφή των από αιώνων ιστορικών και Ελληνικότατων επωνύμων τους».

Πηγή: sigmalive

Διαβάστε επίσης: Η Σημερινή: Η Τουρκία στο σκαμνί για θρησκευτικές ελευθερίες και

Εξπρές: Η Χίλαρι Κλίντον για το επεισόδιο στην εκκλησία του Αγιου Συνέσιου, στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο της Κύπρου

This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s