Καταλυτική η σημασία της Μεγάλης Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη για τις περαιτέρω εξελίξεις…

Εφημερίδα Παρασκευή +13 (11.2.11)

Φωτιές στην Ιεραρχία ανάβει η Κάρτα του Πολίτη

Μπορεί να ξεπέρασαν  τους 2.500 αυτοί που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή  έξω απο την Βουλή για να  διαμαρτυρηθούν  για την Κάρτα του Πολίτη, όμως  η σύνθεση  των διαδηλωτών δεν επιτρέπει εφησυχασμούς στην Ιεραρχία  πως το θέμα  των αντιδράσεων  θα κλείσει εύκολα  και, το σημαντικότερο, πως μερίδα πιστών  θα αφήσει  την Ιερά Σύνοδο  να χειριστεί  εν λευκώ  το ζήτημα  με την κυβέρνηση.

Αν ήταν  μόνο τα μέλη   παλαιο-ημερολογιτικών  οργανώσεων  ή του γνωστού αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη απο την μονή  των «παπαροκάδων» στο Τρίκορφο της Φωκίδας, τότε  εύκολα  θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί  η ιστορία  αυτή  με τις γνωστές κριτικές  γιατις ομάδες των «σκληρών» που δεν χάνουν  ευκαιρία να αντιπολιτεύονται  την επίσημη Εκκλησία. Όμως την Κυριακή  στο Σύνταγμα βρέθηκαν  και γνωστοί κληρικοί  της επίσημης Εκκλησίας  που ο λόγος τους  πιάνει στους πιστούς, όπως ο ιερέας  Σαράντης Σαράντος  απο την μητρόπολη Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού μαζί με μέλη  ενοριών  που αποτελούσαν και την πλειονότητα  των συγκεντρωμένων.

Διαβάστηκαν επίσης μηνύματα συμπαράστασης  που έστειλαν δύο μητροπολίτες, οι  Αιτωλίας Κοσμάς  και Γόρτυνος Ιερεμίας. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε  και τους μητροπολίτες  που μπορεί να μην έστειλαν μήνυμα , αλλά έχουν  κατά καιρούς  εκφράσει δημόσια  τις αντιρρήσεις  ή και απλώς  τις επιφυλάξεις τους (Θεσσαλονίκης, Λαρίσης, Αλεξανδρουπόλεως, Καλαβρύτων, Κονίτσης, Πειραιώς, Κηφησίας, Αργολίδος, Μεσογαίας, Πατρών, και άλλοι), τότε ο Αρχιεπίσκοπος  αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξουν πολύ, ώστε να μην  ανάψει  ακόμη μια φωτιά  μέσα σε όλες τις άλλες. Το σκέφτεστε να είναι στο δρόμο εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες, γιατροί, η Ελλάδα ολόκληρη και να ξεφυτρώσουν και κινητοποιήσεις ρασοφόρων; Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμούν και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Το λες ή δεν το λες εκείνη την ώρα το «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»;

Πάντως, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να οργανώσουν νέα κινητοποίηση στις 27 Μαρτίου. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν και – το κυριότερο – πιο δυνατά και καθαρά η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άλλη μία φορά πως δεν θα υπάρχει ο γνωστός κωδικός 666. Όσο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, υπάρχει αρμόδια αρχή, κι αυτή πρώτη πρέπει να ερωτηθεί και να απαντήσει αν τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Πηγή: paraskevi13

This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s