Σόμαλι Μαμ – Μία ηρωΐδα από την Καμπότζη

Μεταξύ των ιστοριών 150 ξεχωριστών γυναικών που παρουσίασε το περιοδικό Newsweek (14/3/11), περιλαμβάνεται και εκείνη της Σόμαλι Μαμ, μίας γυναίκας με απίστευτο κουράγιο, η οποία διέφυγε από τα κυκλώματα εμπορίας σαρκός για να αφιερώσει τη ζωή της στη διάσωση παρόμοια βασανισμένων γυναικών.

Την βίασαν για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 12 ετών, ενώ της επεβλήθη αναγκαστικός γάμος στα 14. Στα 16 της πουλήθηκε σε οίκο ανοχής, όπου υπέστη πολύχρονα βασανιστήρια. Το χειρότερο ήταν όταν την υποχρέωσαν να παρακολουθήσει την εκτέλεση της καλύτερής της φίλης…

Το 1991 διέφυγε για το Παρίσι αφού παντρεύτηκε έναν Γάλλο ακτιβιστή. Μετά από 4 χρόνια επιστρέφει στην Καμπότζη και υποδυόμενη την Νοσοκόμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επισκέπτεται οίκους ανοχής για να μοιράσει προφυλακτικά. Στη συνέχεια ιδρύει μία ΜΚΟ η οποία λειτουργεί καταφύγια θυμάτων εμπορίου σαρκός στην Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και το Λάος. Η Οργάνωσή της έχει σώσει περισσότερο από 4.000 γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Το 2006 κάποιοι προσπάθησαν να την σταματήσουν με τον πλέον νοσηρό τρόπο. Απήγαγαν και βίασαν την δεκατετράχρονη κόρη της, ενώ προσπάθησαν να την πουλήσουν για παιδεραστία. Όταν η Μαμ κατάφερε να τη σώσει της είπε: «Υπέφερες ότι υπέφερες. Καιρός τώρα να σηκώσεις το βάρος αυτού του πόνου και να αρχίσεις να βοηθάς άλλους.»

Πηγή: Thedailybeast

This entry was posted in Μέλισσα Ισοκράτη and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Σόμαλι Μαμ – Μία ηρωΐδα από την Καμπότζη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s