Καθορισμός ασφαλίστρων από τα ζώδια;

Friedrich Nietzsche

 Είναι γνωστή η φράση του Νίτσε Got ist tott! (ο Θεός πέθανε!). Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι προέκταση μίας τέτοιας άποψης θα ήταν και ο θάνατος του ίδιου του ανθρώπου. Γιατί όσοι έχουν ενστερνιστεί αυτήν την άποψη, έχουν πάψει από καιρό να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως ελεύθερα πρόσωπα. Πρόσφατα παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο που μας αντιμετωπίζει ως αποθήκες ανταλλακτικών οργάνων. Σε λίγο από ότι καταλαβαίνουμε, οι μεγάλες ασφαλιστικές θα μας χρεώνουν τα ασφάλιστρα αναλόγως με το τι ζώδιο είμαστε (μεταξύ φυσικά και πολλών άλλων ψυχρά αυτοματοποιημένων κριτηρίων). Δηλαδή γίνεται αποδεκτό ότι η ιδιαίτερη προσωπικότητα του καθενός από εμάς (που κατά τα άλλα εννοείται ότι δεν έχει αθάνατη ψυχή), καθορίζεται με κάποιον αόριστο μηχανιστικό τρόπο από τα άστρα. Μας αντιμετωπίζουν, αλλά και μας μαθαίνουν να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, ως αναλώσιμα πειραματόζωα στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους. Και είναι θλιβερό που υποτιθέμενες σοβαρές εταιρείες δίνουν τόση βαρύτητα στα ζώδια. Διότι θα είχε πολύ περισσότερο νόημα να τις απασχολεί, στα πλαίσια της δραστηριότητάς τους, πως να επιβραβεύσουν την υπευθυνότητα των οδηγών. Οι υπεύθυνοι άνθρωποι έχουν λιγότερα ατυχήματα κύριοι, όχι οι Υδροχόοι! Αλλά φυσικά από τη στιγμή που για αυτούς δεν είμαστε ελεύθεροι, η υπευθυνότητα δεν υπάρχει! Μπορεί να είναι υπεύθυνο ένα μηχάνημα από κρέας;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Γράφει το Next Deal (22/2/2011) σχετικά με μία έρευνα της Allianz Suisse όπου χρησιμοποιήθηκαν ως δείγμα 400.000 συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου:

Τα ζώδια, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες Τα ζώδια, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες

Κάποιοι αστρολόγοι διατείνονται ότι η πίστη στην αστρολογία και τις προβλέψεις της μπορεί να κινήσει γη και ουρανό. Με βάση αυτή τη θέση η Allianz Suisse αποφάσισε να εξετάσει τη συχνότητα υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση από τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου και ανακάλυψε τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία: Οι Υδροχόοι δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου παρότι θεωρούνται αυθόρμητοι και αντισυμβατικοί προφανώς οδηγούν πιο προσεχτικά από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ζωδίων αφού έχουν σημαντικά λιγότερες αιτήσεις για αποζημίωση τόσο όσον αφορά την ασφάλιση ζημίας τρίτων όσο και τις γενικές ζημίες (3.5% λιγότερες αιτήσεις) ενώ οι Ταύροι δηλαδή οι γεννημένοι από τις 21 Απριλίου έως τις 20 Μάιου αν και ρεαλιστές είναι οι ριψοκίνδυνοι οδηγοί στους δρόμους με 1.9% περισσότερες αιτήσεις για αποζημίωση από το μέσο όρο που αντιπροσωπεύουν οι Καρκίνοι με συχνότητα υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση της τάξεως του 28.5%.

This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s