Διαρροή προσωπικών στοιχείων σε τρίτους μέσω Facebook

Προσωπικά στοιχεία χρηστών του Facebook μπορεί να έχουν διαρρεύσει σε τρίτους και συγκεκριμένα σε διαφημιστικές εταιρείες, όπως αναφέρει η Symantec Corpστο επίσημο blog της.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας, δινόταν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, όπως τα προφίλ, οι φωτογραφίες και οι συνομιλίες.

«Εκτιμάται πως έως και τον Απρίλιο του 2011, περίπου 100.000 εφαρμογές έδιναν τη δυνατότητα αυτής της διαρροής».

«Χιλιάδες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει ακουσίως εκατομμύρια διακριτικά πρόσβασης σε τρίτους», αναφέρει η Symantec.

Σημειώνεται πως τα διακριτικά πρόσβασης χορηγούνται από τον χρήστη στην εκάστοτε εφαρμογή. Σύμφωνα με τη Symantec, οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διακριτικά για να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη και να έχουν πρόσβαση στο προφίλ του.

Σημειώνεται πως η Facebook ενημερώθηκε για το θέμα και το επιβεβαίωσε ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυσή του.

«Δυστυχώς, η έκθεση της Symantec έχει κάποιες ανακρίβειες», δήλωσε η Malorie Lucich, εκπρόσωπος της Facebook, η οποία επεσήμανε πως η έκθεση αγνοεί τις συμβατικές υποχρεώσεις των διαφημιστών και των εφαρμογών, οι οποίες απαγορεύουν την απόκτηση ή χρήση πληροφοριών του χρήστη με τρόπο που «παραβιάζει τις πολιτικές» τουFacebook.

Τέλος, σύμφωνα με τη Symantec, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν τους κωδικούς τους προκειμένου να καταστήσουν άκυρα τα διακριτικά πρόσβασης που ενδεχομένως έχουν διαρρεύσει.

Πηγή: capital, secnews
This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s