Οι εκκλησίες στις ΗΠΑ προτρέπονται να δεχτούν το CΗRISLAM

Η ιστοσελίδα ‘Now The End Begins’ (NTEB) έχει αναφερθείεκτενώς σχετικά με το αυξανόμενο κίνημα του ‘Chrislam’.(βλ. άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: CRISLAM: Η νέα οικουμενιστική απειλή από τις Η.Π.Α.)

Ξεκίνησε από τον πάστορα Rick Warren της Εκκλησίας Saddleback, έχει αυξηθεί δραματικά και τώρα έχουν μολυνθεί πολλές εκατοντάδες εκκλησίες και ομολογίες σε όλη την Αμερική. Μια ομάδα που ονομάζεται ‘Faith Shared’ ηγείται πλέον της κίνησης για τη συγχώνευση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ, κάτι για το οποίο πολλοί φοβούνται ότι θα φέρει την κρίση του Θεού επάνω στις ΗΠΑ. Τα ακόλουθα είναι απευθείας από την ιστοσελίδα τους:

 Το ‘Faith Shared’ ζητά οίκους λατρείας σε ολόκληρη τη χώρα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες κληρικοί θα κάνουν ανάγνωση από τα ιερά κείμενα του άλλου. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένας Χριστιανός λειτουργός, ένας Εβραίος ραβίνος και ένας Μουσουλμάνος Ιμάμης να συμμετάσχουν σε μια λειτουργία λατρείας ή κάποιο άλλο γεγονός. Οι προτεινόμενες αναγνώσεις θα πρέπει να παρέχονται από την Τορά, τα Ευαγγέλια, και το Κοράνι, αλλά οι κοινότητες ενθαρρύνονται να επιλέξουν αναγνώσεις που θα έχουν απήχηση στις συναθροίσεις τους. Η συμμετοχή των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας είναι το κλειδί.Θα παρέχει, επίσης, προτάσεις για το πώς να ενσωματώσουν το πρόγραμμα αυτό στις τακτικές λειτουργίες σας.

Αν και υπάρχει μια ισχυρή προτίμηση για όλα τα συμβάντα να συμβούν την ίδια ημέρα, μια σειρά από εκκλησίες πραγματοποίησαν διαθρησκευτικές λειτουργίες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που μας έδωσαν θαυμάσια παραδείγματα για το πώς οι κοινότητες μπορούν να έρθουν μαζί σε υποστήριξη και συντροφικότητα. Θα βάλουμε φωτογραφίες, δείγματα από προγράμματα και αρχεία ήχου από αυτές τις λειτουργίες.

Το Faith Shared θα συλλέξει εικόνες και βίντεο από τα γεγονότα αυτά για να τα χρησιμοποιήσουμε στις προσπάθειές μας να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα του σεβασμού και της κατανόησης από την Αμερική.

Οι εντάσεις γύρω από το Ισλάμ στην Αμερική έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα κατά το παρελθόν έτος, οδηγώντας σε παρανοήσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης και σε ορισμένες περιπτώσεις σε βία. Οι ειδήσεις σχετικά με την αυξητική τάση του αντι-μουσουλμανικού φανατισμού και της βίας αφθονούν, και κυκλοφορούν εικόνες των ανταγωνιστών, των πρωταγωνιστών και των πεδίων της μάχης όπου συναντιούνται. Πολύ συχνά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βάζουν τους απλοϊκούς μουσουλμάνους εναντίον των επίδοξων εμπρηστών του Κορανίου, χωρίς να αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ουσιαστική εκπροσώπηση από την πλειοψηφία των Αμερικανών που έχουν βάση: μια κοινή δέσμευση για την ανεκτικότητα και την ελευθερία. Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι η ιστορία αλλάζει δραματικά το 2011, βοηθώντας να στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού των θρησκευτικών παραδόσεων τους κάθε ενός». πηγή : Faith Shared

Πηγή: redskywarning, nowtheendbegins

solomontempleΣχόλιο Ν.Π.: Διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση του ιστολογίου Κόκκινος Ουρανός, ανατρέχουμε με άλλο μάτι και πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο άρθρο της Ελεύθερης Ώρας «Θέλουν Πανθρησκεία και ανατρέπουν τους πάντες στη Μεσόγειο» (όπου παρουσιάζεται η προσδοκία μίας ένωσης των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών με έδρα την Ιερουσαλήμ και με εκεί ανέγερση του ναού ενός αποδεκτού Θεού) και αναρωτιόμαστε επιπλέον: Μήπως και η ελληνική κρίση δεν είναι εντελώς ξένη με αυτήν την παράμετρο;

Advertisements
This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s