Πρέπει να απέχουν οι Ιερείς;

Αρκετοί από τον Εκκλησιαστικό χώρο είναι αυτοί που ερμηνεύουν τη σημερινή σκηνοθετημένα κρίση , ως πρόβλημα μονάχα κοινωνικό και θεωρούν πως πρέπει να απέχουν οι Ιερείς από οποιαδήποτε δυναμική παρέμβαση ,για να μην δημιουργείται η οποιαδήποτε πόλωση στον λαό, και να αρκούνται μόνον στον ρόλο του προσευχητή.
Προφανώς δεν σκέφτονται ότι ακόμη και ο «μείζων εν γεννητοίς γυναικών «(Λουκ.7-28) μαζί με τις προσευχές του βροντοφώναξε το «ουκ έξεστί σοι» στο τότε ελεινό πολιτικό κατεστημένο.

Και ερωτώ»

1ον
Τον τελευταίο καιρό, λόγω της σχεδιασμένης κρίσης έχουν γίνει 1700 αυτοκτονίες Ορθοδόξων Χριστιανών. .1700 ψυχές,πρόβατα της νομής Του Χριστού καταδικάστηκαν στην αιώνια απώλεια και δυστυχία, για τις οποίες, για κάθε μία από αυτές έχυσε ο Κύριός μας το πανάχραντον αίμα του επί του Σταυρού.Είναι λοιπόν το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

2ον
Χιλιάδες Χριστιανοί, οικογενειάρχες και μη, έχουν «αποψυχήσει», έχει δηλ.σπάσει η ψυχή τους , έχουν γίνει σαν νεκροί, από τα προβλήματα τα τωρινά και τα μέλλοντα έσεσθαι τη Πατρίδι ημών.(Λουκ.21-26)Τρέφονται πλέον με ψυχοφάρμακα, χαπάκια κ.α. και έχουν φτάσει στα όρια τους αφού δεν έχουν να πληρώσουν όχι μόνο το νοίκι τους ή το δάνειό τους αλλά και αυτό το γάλα και τα φρουτα των παιδιών τους. Είναι και αυτό πρόβλημα μόνο κοινωνικό ή και Πνευματικό? 
3oν
Ένας νέος πρίν λίγες ημέρες μου έδωσε να μνημονεύω αυτά τα ονόματα «Αλεξάνδρα, Σταυρούλα και Αγγελική. Μνημονεύετε και εσείς παρακαλώ στην προσευχή σας.Μαζί με χιλιάδες άλλα. Είναι νέες Μητέρες που αναγκάστηκαν λόγω των δυσβαστάκτων χρεών που σκηνοθέτησαν οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας να στραφούν στην Πορνεία.Δουλεύουν σε «σπίτα» με φωτάκια προκειμένου να επιτύχουν το στοιχειώδες, δηλ. να ζήσουν αυτές και τα παιδιά τους .Είναι και τούτο το πρόβλημα λοιπόν κοινωνικό ή και Πνευματικό?

4ον
Αν η βεβήλωση ενός Ιερού Ναού μας δημιουργεί αποτροπιασμό , τί νοιώθουμε όταν χιλιάδες κατ’οίκον Εκκλησίες καθημερινά σωριάζονται με τα αυξημένα διαζύγια κια τα οικογενειακά δράματα που συμβαίνουν ως επόμενα της σχεδιασμένης δυστυχίας και της σύγχρονης εξαθλίωσης του λαού μας ? Αφού η φτώχια φέρνει γκρίνια, και η γκρίνια χίλια δύο κακά.Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και πνευματικό?

5ον
Είμαι από τα 22 μου Πατέρας.Έχω θυσιάσει τα νιάτα μου για τα παιδιά μου όπως και τόσοι εκατομύρια Πατεράδες και πλέον το έχω πάρει απόφαση ότι μετά από τόσους αγώνες και αγωνίες η καλύτερη λύση για τα παιδιά μας θα είναι στο άμεσο μέλλον ο ξενιτεμός από την ευλογημένη πατρίδα μας. Ίσως σε κάποια Αυστραλία ή Καναδά να βρούν και αυτά λίγα ψίχουλα αξιοπρέπειας και σεβασμού για τα διαβάσματά τους.Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

6ον
Παιδιά μου, σας εύχομαι και σας συμβουλεύω το γρηγορότερο να παντρευτείτε.
-Μα πως Πάτερ? από τον Ιούλιο είμαι άνεργος και η κοπελιά μου δουλεύει με σύμβαση σε ένα Σούπερ Μάρκετ?
Πόσα ζευχάρια στρέφονατι στις προγαμιαίες ανευλόγητες σχέσεις αφού ούτε τα σοιχειώδη δεν έχουνε για να κάνουν μία αξιοπρεπή αρχή στη ζωή τους.Δηλαδή πλέον το να παντρευτείς και να γίνεις Πατέρας ή Μητέρα θα είναι προνόμιο μόνο των λίγων όπως συμβαίνει πλέον με τα μεγάλα κυβισμού Τζιπ και τις πισίνες.Τα πιο αρχέγονα, από δημιουργίας Αδάμ, δικαιώματα και χαρίσματα της Οικογενείας και της Πατρότητας που μας δώρησε Ο Θεός , πλέον γίνονται προνόμια και τεκμήρια για τους λίγους.Είναι και τούτο πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό.?

7ον
500.000 χιλιάδες εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα.500.000 ψυχούλες δεν θα δούν ποτέ τον ήλιο ούτε θα νοιώσουν το μητρικό χάδι.Με την εξαθλίωση και την ανέχεια δεν κάνουν οι Έλληνες λόγο πλέον για γεννήσεις.Θεωρείται άθλος πραγματικός η γέννηση ενός παιδιού σήμερα,τον οποίο λίγοι έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να πραγματοποιήσουν.Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

8ον
Εχθές επισκέφθηκα ένα γνωστό και πνευματικό Μοναστήρι εντός της Αττικής και βρήκα την Ηγουμένη να κλαίει. Καθημερινά μας χτυπάνε την πόρτα νέες οικογένειες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους και ζητούν με συστολή λίγη οικονομική βοήθεια.Τα Ελληνόπουλα να επαιτούν στην ίδια τους την Πατρίδα!!.Είναι και αυτό πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

9ον
Αρχίσανε πλέον στα σχολεία , μετά από 70 χρονιά, οι λιποθυμίες μικρών μαθητών από την ασιτία.Όπισθεν ολοταχώς στα παιδάκι με τις πρισμένες κοιλίτσες..Είναι και τούτο το πρόλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

10ον
Πριν λίγες ημέρες μου έστειλαν βιντεάκι που δείχνει τον σύγχρονο αποκεφαλισμό ενος νέου Χριστιανού στην Αίγυπτο από εξαγριωμένους Μουσουλμάνους.Είναι φρικτό!! Ποιος μας εγγυάται λοιπόν τι θα επακολουθήσει αύριο και στην Πατρίδα μας από εκατομύρια Μωαμεθανούς λαθρομετανάστες? Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό?

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ιερείς έχουμε χρέος σήμερα , που μας ζώνει χειρότερη Τουρκιά και απ΄το 21,να μεταμορφωθούμε σε Παπαφλέσσες .Να γίνουνουμε μπροστάρηδες της μετανοίας και της αυτοθυσίας για την κάθε πονεμένη ψυχή που κρεμιέται στον λαιμό μας και να μην αρκούμαστε στον ρόλο του αδιαμφιλονίκητου αυλοκόλακα των πονηρών αρχόντων.Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους .Αυτοί με τον διάβολο εμείς με τον Χριστό και τα παιδιά Του.

Πρεσβύτερος π.Διονύσιος Ταμπάκης Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου.

pentapostagma

Advertisements
This entry was posted in Επιλογές and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s