«Μιμηθείτε μας» λένε οι ιταλοί δήμαρχοι που έδωσαν έναν μισθό στην Ελλάδα

«Μιμηθείτε μας» λένε οι ιταλοί δήμαρχοι που έδωσαν έναν μισθό στην Ελλάδα

Έκκληση και στους υπόλοιπους δημάρχους της Ιταλίας να στηρίξουν την Ελλάδα απηύθυνε ο δήμαρχος του Μπαρονίσι (προάστιο του Σαλέρνο στην επαρχία Καμπανία), Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Μάρκο Γκάλντι – της εξίσου κοντινής στο Σαλέρνο κωμόπολης – Κάβα Ντε Τιρένι, έδωσαν έναν μισθό τους υπέρ των Ελλήνων.

Σε επιστολή του προς τους οκτώ χιλιάδες Ιταλούς δημάρχους- η οποία κοινοποιείται στον έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι– ο Μοσκατιέλο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφασή της πόλης του, όπως και εκείνη της Κάβα Ντέι Τιρένι, μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά είναι, συγχρόνως, μια κίνηση που και άλλοι πρέπει να μιμηθούν».

Ο δήμαρχος του Μπαρονίσι, κάνει αναφορά στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης που βαφτίζει «Μεγάλη Ελλάδα» και η οποία «ξεκινά από τη βάση, από τους δημάρχους. Διότι όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είναι οι δήμοι-οι αρχαίες πόλεις-η ραχοκοκαλιά μιας χώρας, τα ισχυρά θεμέλια του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της».

Ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, καταλήγει την έκκληση προς τον Εθνικό Σύνδεσμο Ιταλικών Δήμων:

«Πιθανώς δεν υπάρχει ακόμη πλήρης επίγνωση του τι σημαίνει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ενας μεγάλος κίνδυνος που αν γίνει πραγματικότητα, η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότατο τίμημα.

» Με αλυσιδωτές καταστρεπτικές συνέπειες. Ενα ντόμινο είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αν δεν παρέμβουμε αμέσως, με καθοριστικά μέτρα. Η κοινή προσπάθεια της Ευρώπης πρέπει να είναι ανάλογη με την ανεκτίμητη αξία της ελληνικής ιστορίας. Της το οφείλουμε, διότι μπορέσαμε να γίνουμε αυτοί που είμαστε, χάρη στη φιλοσοφία, την επιστήμη, το θέατρο, την ποίηση και τις τέχνες που γεννήθηκαν σε τούτη τη χώρα. Αυτήν τη φορά, ο πρώτος μαικήνας της Ελλάδας, πρέπει να είναι η Ευρώπη.».

tovima

This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s