Εκλογές και Αποχή – Όλη η αλήθεια!

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο και θα καταλάβετε το μεγάλο κόλπο που παιζόταν τόσα χρόνια με την αποχή. Κάντε κλικ πάνω του για να το δείτε, να το εκτυπώσετε, να το μοιράσετε να το διαδώσετε:

Πρέπει να γνωρίζουμε πως, με την Αποχή από το Εκλογικό μας Δικαίωμα το οποίο το εξασκούμε μια φορά σε μερικά χρόνια (Σπάνιο Δικαίωμα), δεν τιμωρούμε κανέναν, αλλά πρακτικώς υποστηρίζουμε αυτούς, που παίρνουν την πλειοψηφία των ψήφων – τυπικά δηλαδή, αυτούς που έχουν τους μεγαλύτερους κομματικούς μηχανισμούς, αφού τα ποσοστά πάντα μετρώνται επί της εκατό στα έγκυρα ψηφοδέλτια (όλα τα άλλα αγνοούνται όπως λευκά και άκυρα)..

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όσοι σκέφτεστε την Αποχή ως Διαμαρτυρία:

Στην Ελλάδα η Αποχή βολεύει 2 πολιτικά κόμματα: ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, επειδή έχουν ήδη μεγάλους μηχανισμούς – άρα αρκετούς δεδομένους ψηφοφόρους. Αναλογικά λοιπόν οι ψήφοι αποχής δίνουν σε αυτά τα κόμματα μεγαλύτερη δύναμη.

Η Αποχή στις βουλευτικές εκλογές άγγιξε το 30%, και ως αποδεικνύει το παραπάνω φυλλάδιο το ΠΑΣΟΚ με ελάχιστη διαφορά στους ψήφους υπερ του μεταξύ 2004 και 2009, λόγο της αποχής, την μια φορά έχασε, την άλλη κέρδισε με τεράστια διαφορά (10%). Η αποχή λοιπόν, στην πράξη, παίζει καίριο ρόλο στον καθορισμό της αύξησης δύναμης των μεγάλων πολιτικών κομμάτων σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί πως είναι είδος διαμαρτυρίας ενάντια στα κόμματα.

Η Αποχή, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτα απρόβλεπτα. Δείτε π.χ. τι έγινε σε Δήμο στο Λονδίνο, όπου περίπου το ~75% των Άγγλων νόμισαν ότι με την αποχή θα περνούσαν κάποιο μήνυμα.

Το 25% που ψήφισε, ήταν πλειοψηφικά μουσουλμάνοι, με αποτέλεσμα, να βγει Δήμαρχος στην πόλη.. ένας Άραβας Μουσουλμάνος, και μάλιστα… Δημοκρατικά.

Αν πραγματικά θέλετε να διαμαρτυρηθείτε, ο δρόμος ΔΕΝ είναι η Αποχή (ή αλλιώς διαμαρτυρία από τον καναπέ). Ο δρόμος για Διαμαρτυρία είναι Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Ενημερωθείτε για όλους τους συνδυασμούς. Δείτε τηλεόραση. Πάρτε κανα τηλέφωνο να ρωτήσετε. Περάστε από κανένα γραφείο, ή από κανένα Προεκλογικό Περίπτερο και συζητείστε!.. Το δικαίωμά μας στις εκλογές, είναι η μόνη δύναμή μας να αντισταθούμε, να περάσουμε το μήνυμά μας. Με το να αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε πως όποιος και να βγει, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι!

Εφόσον, κατανοήσετε, πως με την Αποχή, απλά δίνετε το δικαίωμα σε όσους σας φέραν στο χείλος της καταστροφής και της μιζέριας, να καυχώνται πως πήραν υψηλό ποσοστό και πως Δημοκρατικά μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε εσάς ξανά, και εφόσον αποφασίσετε πως θα αντιδράσετε υπεύθυνα με την συμμετοχή σας, το ερώτημα που μπαίνει, είναι… από που ν’ αρχίσετε!

Αφιερώστε λίγο χρόνο, αναζητείστε πληροφορίες, ρωτήστε, και ψηφίστε ότι σας εκφράζει περισσότερο. Γιατί μόνο η υπεύθυνη αντίδραση έχει νόημα!.. Και η Αποχή είναι εύκολη λύση, αποδοχή και ανευθυνότητα!…

Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε και να συζητήσετε γι’ αυτό το θέμα, με τους γνωστούς σας!…

tro-makti-ko

This entry was posted in Ενδιαφέροντα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s