Με ή χωρίς chip η νέα αστυνομική ταυτότητα – κάρτα του πολίτη – από το Φθινόπωρο 2012;

14-6-2012: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών. Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.

Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Δείτε στο link δείγμα του δελτίου ταυτότητας.

                                                          ***********************************

 Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν αναφέρει αν η ταυτοτητα  θα περιέχει rfid chip, δεν αναφέρει αν θα διασυνδέεται νόμιμα! με άλλες βάσεις δεδομένων, δεν αναφέρει πως θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες που θα συλλέξει για κάθε πολίτη.

Επίσης δεν αναφέρει ποιοί και γιατί θα έχουν πρόσβαση στο ατομικό αρχείο του καθενός μας και ιδιαίτερα στο αρχείο που θα περιέχει τα θέματα υγείας, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο, δεν αναφέρεται πως θα διασφαλισθεί η μη πρόσβαση από τρίτους  όταν οι χάκερς παραβιάζουν το πεντάγωνο των ΗΠΑ, το Υπουργείο των  Εξωτερικών μας, και τα διάφορα τραπεζικά μας συστήματα δείχνοντας με θράσος  ότι τα πάντα υποκλέπτονται.

Επίσης δεν αναφέρει  αν  η ταυτότητα θα είναι υποχρεωτική, δεν αναφέρει πως θα αντιμετωπίσει τον κόσμο που δεν θα πάρει αυτή την ταυτότητα.

Ψήγματα Ορθοδοξίας

This entry was posted in Με ή χωρίς σχόλια and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s