Παίζοντας τους Μολδαβούς στο Τένις

moldΝέα Πρωία 5/1/2013

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία με τον παράξενο τίτλο «Παίζοντας τους Μολδαβούς στο Τένις», εξιστορεί τις περιπέτειες του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου μπεστ-σέλερ Τόνυ Χοκς, όταν επιχείρησε να κερδίσει το πιο «τρέλο» στοίχημα.

Ενώ παρακολουθεί σε παμπ με κάποιον φίλο την Εθνική Μολδαβίας ποδοσφαίρου να χάνει 4-0 από την Εθνική Αγγλίας (και ενδεχομένως ελαφρώς επηρεασμένος από το ποτό) βάζει στοίχημα πως θα μπορούσε ο ίδιος – ένας ερασιτέχνης τενίστας – να κερδίσει όλους τους παίκτες της Μολδαβίας, τον έναν μετά τον άλλον.

Στην προσπάθεια του να πετύχει το αδιανόητο, παρακολουθούμε τον Τόνυ να αναζητεί τους Μολδαβούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές για να τους πείσει για τα έντεκα ματς στο τένις, περιδιαβαίνοντας μια επικίνδυνη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, με διακοπές ρεύματος, γεμάτη διαφθορά και γκάγκστερς, φθάνοντας μέχρι και σε μια επαρχία-κράτος με δικούς της νόμους…

Εκείνο όμως που κερδίζει την καρδιά του θεατή αυτής της εντελώς σουρεαλιστικής ταινίας, η οποία χαρακτηρίζεται από εμφανώς «κακό» παίξιμο των ηθοποιών, για τα σημερινά μέτρα, και εξίσου ερασιτεχνική σκηνοθεσία, είναι η συνειδητοποίηση (αν έχει διαβάσει τα κείμενα της ιστοσελίδας ή έχει την υπομονή να δει την ταινία ολόκληρη) πως το σύνολο των εσόδων της ταινίας πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό στην Μολδαβία, για την στήριξη ενός πρότυπου κέντρου για παιδιά με χρόνιες νευρομυϊκές, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Τόνυ Χοκς.

tony

Μια προσπάθεια που συγκινεί και αξίζει πραγματικά. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ταινίας, διαβάστε τα κείμενα, δείτε το έργο, συνεισφέρετε ό,τι μπορείτε. Μόνο στην αγγλική γλώσσα.

www.moldovansmovie.com

Νέα Πρωία

This entry was posted in Μέλισσα Ισοκράτη and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s