ΘΑΛΕΙΝ: Ένας συνεταιρισμός αλλιώτικος από τους άλλους

Πριν ένα μήνα [Ιούνιος 2012] στην περιοχή της Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου  έκανε εγκαίνια ο Αστικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «ΘΑΛΕΙΝ».

    Το όνομα Θαλείν προέκυψε  από το ρήμα Θάλλω που σημαίνει ανθίζω, ευδοκιμώ, ακμάζω.

Το Pressingnewsgr σας παρουσιάζει μια νότα αισιοδοξίας μέσα στη μουντάδα της σημερινής πραγματικότητας στην  Ελλάδα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν πολλοί Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσπάθησαν να διαθέσουν φτηνά Ελληνικά προϊόντα στους Δημότες τους,(από τις πιο γνωστές προσπάθειες ήταν το κίνημα της πατάτας) ενώ άνοιξαν και κοινωνικά παντοπωλεία που απευθύνονται δυστυχώς μόνο σε συγκεκριμένες  ομάδες πολιτών, ενώ κατά κανόνα  επιβάλλουν  σκληρές  γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή των δικαιούχων. Θυμίζουμε ότι στην Παλλήνη ένα από τα προσωπικά στοιχεία που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι και τη φωτογραφία τους.

Όμως μια ομάδα πολιτών,(οι περισσότεροι ήταν μέλη και φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ.) είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή με ένα «επιχειρηματικό» πλάνο που επεξεργάστηκε ο Χρήστος Κιλτσίκης και αφορούσε τη λειτουργία ενός  ΜΗ κερδοσκοπικού αστικού συνεταιρισμού.

Οι  βασικές διαφορές του από τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων είναι ουσιαστικές.

·        Αρχικά από ΘΑΛΕΙΝ δεν αποκλείεται ΚΑΝΕΝΑΣ, αφού όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα στη συμμετοχή.

·        Το κάθε μέλος είναι συνέταιρος και όχι ένας απλός δικαιούχος χωρίς άποψη στην επιλογή των προϊόντων.

·        Τα προϊόντα που παραδίδονται στα μέλη του, πρέπει να είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλά και να πληρούν αυστηρά  ποιοτικά χαρακτηριστικά.

·        Ενώ το ΘΑΛΕΙΝ ως αποκλειστικός συνεργάτης με αρκετούς  από τους  παραγωγούς του αποκτά το δικαίωμα να ελέγχει στην πηγή τους τα προϊόντα που διακινεί.

·        Και φυσικά να γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε πόλη που θα λειτουργήσει στα θέματα αλληλεγγύης αφού δεν θέλει κανέναν μόνο του στη κρίση .

Με λίγα λόγια λοιπόν το ΘΑΛΕΙΝ αποτελεί μια ουσιαστική πράξη αντίστασης προς όλα εκείνα τα συμφέροντα που θέλουν τον Ελληνικό λαό (παραγωγούς και καταναλωτές )   ένα εξαθλιωμένο πιόνι στην παγκόσμια σκακιέρα των κερδών τους.

Έτσι με αυτά και με πολλά άλλα που έρχονται από τις 13 Ιουνίου το ΘΑΛΕΙΝ λειτουργεί πιλοτικά στην οδό ΑΓ. Νεκταρίου  24 στο Ν. Ηράκλειο Αττικής (τηλ. 2177050760) με περισσότερες από 200 οικογενειακές  συνεταιριστικές μερίδες με πάνω απο 30 προϊόντα ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τις πρώτες επιλογές των μελών του είναι η λειτουργία ΘΑΛΕΙΝστην περιοχή των Μεσογείων Αττικής.

pressingnews

Advertisements
This entry was posted in Ανιχνεύσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s